A “Veranda”

A veranda szóról mindenkinek a nyugalom, kikapcsolódás jut eszébe. A mai Budapesten nagyon sok olasz éttermet ismerünk, akik megpróbálnak a hangzatos olasz nevekkel egy éttermet varázsolni. Mitől lesz egy étterem, ahol olasz ételeket szolgálnak fel igazán olasz? Lehet hogy az ételtől, vagy a hangulattól vagy a nyelvtől? Az igazság Olaszországban van, amit mi itthon igyekszünk átadni vendégeinknek.

verandarol_01

A veranda szóról mindenkinek a nyugalom, kikapcsolódás jut eszébe. Fő szempontunk az volt mikor létrehoztuk, ezen a kis „szigeten”, szép környezetben közel a városhoz, de mégis távol a város zajától. Innen jött az ötlet hogy elhozzuk a csizmának egy kis szeletét-valami pörgőset, fűszereset, valamit, amivel ide csalogatjuk az olasz íz szerelmeseit.

verandarol_03

15-20 fős fiatalokból álló kis csapatunk immárom második éve azon fáradozik, hogy magas szinvonalon, a lehető legtöbbet nyútsuk a vendégeink elvárt kényelméért.

“Mitől más ez a hely, mint a legtöbb Magyarországon található nemzetközi étterem?”

A válasz nagyon egyszerű: A TRADÍCIÓK. A pizzát 120 évvel ezelőtt Siciliában találta ki Gino Sorbillo. Mára már nemzetközi étellé vált, a kezdetben helyi étel, mint ahogy hazánkban több speciális magyar fogás. A Vernda pizzashéfje Robertino Cavalera, 75 éves családi recept alapján készíti a pizzát, (édesanyja a mai napig ellenőrzi fiát, hogy a családi recept alapján dolgozik-e) mindazonáltal az étterem shéfje, Restás Krisztián aki igazán tudja mi az hogy al dente, ezért minden ételünk tradicionális olasz stílusban készül.

verandarol_03

Valahol itt kezdődik a “csizma” . Azt kell mondanom, innentől készülnek olyan ételek, lásd: pizza, spagetti, lasagne más országban, mintha otthon a nagyi készítené. A Veranda mint hangulatban, összhangban megteremti vendégei számára az igazi “olasz nagyi” harmóniáját.

-Vízpart, pálmafák melletti Dolce Vita csapolva, Grappa egy cseppnyi Tiziano Ferroval bolondítva. –

verandarol_05


VERANDA HANGULAT

A könnyed étkezésre vágyók és a vegetáriánusok mellett a valódi ínyencek is megtalálják a kedvükre valót kínálatunkban. Válassza ki már most melyiket kóstolná meg.

Tovább


RÓLUNK MONDTÁK

Meg kell, hogy mondjam, a Veranda lett az új kedvenc helyem! Sokat fogunk találkozni Jó kiszolgálás, igényes hely, nagyon finom ételek. Ajánlani fogom mindenkinek! :)

B. Dávid